Tipy pre malú bytovú kúpeľňu

Malý priestor v bytovej kúpeľni nemusí byť problém. Stačí len dokonalé riešenie. Pozrite sa aj vy na 6 šikovných a praktických rád, ako malú kúpeľňu opticky zväčšiť a spríjemniť si ju tak, aby ste sa v nej cítili lepšie. Stačí správne zvoliť obklad, kúpeľňový nábytok, WC či iné doplnky.

Svetlý obklad s kontrastným dekorom

Pre optické zväčšenie malej miestnosti je najlepšou voľbou svetlý obklad. Svetlý neznamená len biely. Z každej farby nájdeme jemné odtiene, ktoré sa o túto optickú fintu postarajú. Takistko sa netreba obmedzovať len jednoliatymi farbami. Ako odtiene, tak aj vzory by mali byť jemné. Kameň, drevo, geometria, základom je delikátne prevedenie. 

Ak chceme kúpeľňu ešte viac “roztiahnuť”, skvelou voľbou je využitie kontrastnej zóny. Jednofarebná miestnosť v svetlom či tmavom prevedení sa predsa len v oku zlieva. Pridaním sýteho výrazného dekoru, kontrastného obkladu či dizajnovej plochy získate šikovnú kontrastnú zónu, ktorá bude pútať pozornosť.

Závesná skrinka pod umývadlo

“Nadvihnutím” nábytku od podlahy sa kúpeľňa javí pocitovo priestrannejšia. Závesné skrinky tiež pomôžu s úložným priestorom. Dôležité je taktiež farebné prevedenie či povrchová úprava. Kontrastná farba či lesklý povrch oživý aj malý priestor a dodá vašej kúpeľni štýl. K modernému dizajnu závesných skriniek sa pridáva aj veľké praktické plus. Upratovanie a údržba kúpeľne je oveľa jednoduchšia. Stačí popod skrinku prebehnúť mopom a nečistôt a prachu z podlahy v kúpeľni sa ľahko zbavíte.

Privítajte väčší priestor so zrkadlom

Zrkadlo je úžasný prvok v kúpeľni. To, že ho tam potrebujeme, je prvý dôvod. Ten druhý je jeho šikovná schopnosť navodiť dojem väčšej miestnosti. LED zrkadlom alebo zrkadlom v kombinácii s vhodným osvetlením sa jeho optická hra s priestorom ešte viac umocní. 

Zaveste si kúpeľňové doplnky

Odbremeňte poličky a umývadlo a získajte nový priestor. Pri umývadle je v bytových kúpeľniach každý nový priestor na nezaplatenie. Šikovne zvolené závesné kúpeľňové doplnky vám ho môžu vyčarovať veľa. Zavesiť si môžete mydleničku na tekuté či klasické mydlo, pohár na zubné kefky, držiaky a vešiaky na uteráky či fén.

Dokonalá sprcha aj v byte

Pri rekonštrukcii kúpeľne je často nemožné inštalovať podomietkový systém, no netreba plakať. Riešením je duálny sprchový systém s kombináciou hlavovej a ručnej sprchy.

Duálny termostatický sprchový systém Shower Sky | LOTOSAN je skvelou voľbou. V jednom balení nájdete všetko pre dokonalú sprchu aj v prerobenej kúpeľni. Navyše, moderné čierne prevedenie kontrastom skvelo osvieži vzhľad vašej kúpeľne. Dizajnová hlavová sprcha má hrúbku len 2mm a špeciálny systém EASY CLEAN proti usadzovaniu vodného kameňa. Easy Clean poteší aj na 3-polohovej ručnej sprche. Termostatická batéria so zárukou 25 rokov sa postará o pohodlné sprchovanie s príjemnou teplotou vody. Pridajte si k tomu fantastickú nastaviteľnosť výšky sprchy, držiaka ručnej sprchy.

Závesná toaleta

Závesná toaleta je skvelým riešením aj pre malé WC miestnosti. Ako pri skrinke pod umývadlo, aj pri toalete platí, že tým, že ju “odlepíme” od podlahy, miestnosť prevzdušníme a pôsobí tak priestrannejšie. Závesné wc je dizajnové, praktické, ľahko sa pod ním udržiava podlaha čistá a v prípade modelov bez splachovacieho okraja (RimFree, RimLess, PureRim) sa aj samotná misa ľahko čistí. Štandardná dĺžka WC misy je 53 cm. V ponuke však nájdete aj WC s menšou dĺžkou - 49 cm, čím v miestnosti ušetríte ešte viac priestoru.

BONUS Štýlový nábytkový set pre malé toalety

Veľmi praktické riešenie do oddelenej WC miestnosti, kde je umývadlo nevyhnutnosťou. Určite oceníte dokonalý tvar umývadla a priestrannosť na pohľad malej kúpeľňovej skrinky. Stačí len správne zvoliť rozmer a farebné prevedenie.

Chcete konkrétne riešenie pre svoju kúpeľňu? Navštívte jedno z našich kúpeľňových štúdií (Poprad, Nitra, Humenné, Trebišov, Spišská Belá) alebo náš eshop. Radi poradíme a pomôžeme vám s ideálnou kúpeľňou na vašu mieru - od dispozičného riešenia cez 3D vizualizáciu.