SaphirKeramik - nový dizajn do vašej kúpeľne

Švajčiarsky špecialista na kúpeľne priniesol do sveta keramiky absolútnu novinku SaphirKeramik. Nová keramika je vďaka prídavku vysoko odolného materiálu – minerálu korundu, pevnejšia a prináša aj úplne nový dizajn umývadiel

SaphirKeramik je výsledkom dlhoročných výskumov spoločnosti Laufen. Názov vychádza práve zo samotného materiálu, ktorý bol pridaný počas výroby keramiky - z minerálu korundu, ktorý sa vyskytuje v prírode v rôznych podobách ako zložka zafíru. Ten sa používa napríklad aj pri výrobe hodiniek - ciferníky zo zafírového skla tvrdosťou prekonajú len diamanty.

Nová receptúra, nové možnosti

Nový typ keramiky, SaphirKeramik, je o poznanie tvrdší, pevnejší a má vyššiu pevnosť v ohybe. Práve vďaka vyššej pevnosti v ohybe je možné vyrábať aj tenké keramické výrobky. Kým doteraz bol polomer hrán umývadiel 7-8 mm, nová SaphirKeramik znížila tento polomer len na 1-2 mm. Tenšie výrobky znamenajú aj nižšiu hmotnosť a pre výrobcu, samozrejme, aj nižšiu spotrebu surovín a energie.

SaphirKeramik je teda dvakrát pevnejšia, ekologickejšia, tenšia než bežná keramika a vďaka vyššej pevnosti v ohybe prináša nový dizajn umývadiel do vašich kúpeľní.

Nové umývadlá aj u nás v Aquaterme

Výsledkom vývoja SaphirKeramik sú úplne nové umývadlá spoločnosti Laufen: umývadlové misy Living Square a umývadlá zo série Kartell by Laufen. Dotknite sa jedinečného a tenkého dizajnu nových umývadiel v našich kúpeľňových štúdiách.