Moderný dizajn v kúpeľni

Asi každý z nás túži po modernej kúpeľni, ktorá bude na pohľad krásna, na užívanie praktická a my sa v nej budeme cítiť dobre. Ako si teda poradiť s dizajnom nadčasovej kúpeľne? Stavte na minimalizmus a prírodu. Ak k tomu pridáte odborné skúsenosti našich dizajnérov, o fantastickú kúpeľňu máte postarané.

Keď je menej viac

Kúpeľňa patrí k tým najmenším priestorom v každej domácnosti. Aby sme relatívne malý priestor nezaplnili množstvom prvkov, je pri jej navrhovaní dôležitá predovšetkým striedmosť. A tiež nezabúdajme, že kúpeľňa je predovšetkým miestom relaxu a priveľa optických elementov môže pôsobiť rušivo. Modernej, nadčasovej kúpeľni postačia obklady, dlažby a zariadenie jednoduchých geometrických tvarov. Všetko ostatné je oku ukryté a perfektne zorganizované v úložných priestoroch. 

Minimalistické zariadenie kúpeľne však môže na niekoho pôsobiť sterilne a chladne. Vizuálne spríjemniť vašu kúpeľňu pomôžu detaily a príroda. Aj malý detail v podobe kúpeľňového doplnku môže oživiť a spríjemniť celý priestor. Niekedy postačia kvety či machový obraz a svoju „neutrálnu“ minimalistickú kúpeľňu premeníte na príjemné a uvoľňujúce miesto. Minimalizmus však perfektne funguje s prírodnými materiálmi – drevom či kameňom. 

V spojení s prírodou

K modernému kúpeľňovému dizajnu samozrejme patria aj prírodné prvky. Drevo či kameň sú už dlhodobo súčasťou takmer každej domácnosti. Svoje miesto v interiérovom dizajne si udržiavajú už roky a navyše vytvárajú v našich domovoch príjemnú a pohodovú atmosféru. Ako teda vniesť čaro prírody aj do svojej kúpeľne? Stavte na obklady a dlažby s farbou a štruktúrou dreva či kameňa. 

Obklady a dlažby s dekorom dreva a kameňa opticky spríjemnia aj malý kúpeľňový priestor a pocitovo vytvoria atmosféru, v ktorej sa budete cítiť dobre a uvoľnene. A práve to je pre kúpeľňu dôležité. Ak skombinujete krásnu a čistú bielu s prírodným dekorom dosiahnete skvelý výsledok - moderný a nadčasový dizajn s hrejivou atmosférou.

A nemusíte sa báť ani siahnuť po nových geometrických tvaroch. Obklady a dlažby v tvare trojuholníkov či šesťuholníkov dokážu vzbudiť záujem.

Túžite aj vy po novej modernej kúpeľni?

Nechajte si poradiť a inšpirovať sa v jednom z našich kúpeľňových štúdií (Poprad, Spišská Belá, Humenné, Trebišov, Nitra) alebo navštívte náš eshop. Množstvo inšpirácie a dobrých rád nájdete aj na našom Facebooku.