Kúpeľňa pre dvoch

Máj, lásky čas a rozmaznávajúce spoločné chvíľky si môžete vychutnať aj v kúpeľni. Ak len budujete svoje spoločné bývanie, inšpirujte sa našimi tipmi pre navrhovanie kúpeľne pre dvoch. Taktiež prinášame pár tipov pre podčiarknutie iskrivej romantiky vhodnou výzdobou a doplnkami.

Vaňa pre spoločný kúpeľ

Vane navrhované pre dvojice majú niekoľko spoločných znakov. Ten prvý je zvyčajne väčšia dĺžka, 170cm a viac, no sú aj rozmerovo menšie vane, ktoré sú vhodné aj do menších kúpeľní a dizajnovo navrhnuté pre pohodlnný romantický kúpeľ.

Druhým spoločným znakom pri klasických pravouhlých či oválnych vaniach je umiestnenie odtoku v strede vane. Tým pádom si obaja môžete vychutnať príjemný kúpeľ v pohodlí.

Existujú aj špeciálne vane vyslovene navrhované pre iskrivé chvíle pre dvojice. Asymetrické tvary alebo väčšie oválne / pravouhlé rozmery vaní sú špeciálne prispôsobené pre dokonalé pohodlie a intimitu. Pozrite si viac informácií a ukážok o vaniach pre dvojicu v našom valentínskom špeciálnom článku

Priestranný sprchovací kút

Aj sprchovací kút môže byť romantickým miestom. Najlepšou voľbou sú sprchové kúty typu walk-in alebo vybudované na mieru. Jednou z alternatív na mieru je tzv. nika, priestor medzi dvoma stenami alebo formou pevných stien. Pri výbere sprchovacieho kútu pre pár treba samozrejme myslieť na väčší priestor - rozmery by mali byť v prvom rade pohodlnné pre vás. Optimálnym rozmerom pôdorysu sprchovacieho kútu pre dvojicu je 2x1,5m.

K sprchovaciemu kútu patrí aj výber sprchovej hlavice. Ideálnou voľbou sú rozmerovo väčšie hlavice na stenu kombinované so sprškou s hadicou.

Umývadlo pre dvoch a zrkadlo

Pri kúpeľni pre dvoch je veľmi dôležitým aj priestor pre umývanie. Ideálnym riešením je dvojumývadlo alebo väčšie umývadlo s rozmerom 80cm a viac. Účelom je poskytnúť pohodlie aj počas tých bežnejších spoločných aktivít v kúpeľni.

Skvelým tipom pre spríjemnenie spoločnej kúpeľne je široké zrkadlo, v ktorom sa obaja uvidíte. Široké zrkadlá majú tiež obrovskú výhodu - fantasticky opticky zväčšujú priestor aj v malej kúpeľni.

Priestor pre kozmetické potreby pre neho aj pre ňu

Pri každodennom spoločnom živote v kúpeľni treba myslieť aj na priestor na toaletné potreby, kozmetiku. Požiadavky na tento priestor sa v dnešnej dobe týkajú aj toho silnejšieho pohlavia. Medzi ideálne tipy patria riešenia formou priestrannej dosky s umývadlom či bočnej skrinky alebo toaletného stolíka. Skvelým tipom sú tiež zrkadlové skrinky, ideálne s väčším rozmerom. Rovnako praktickým tipom sú tiež skrinky pod umývadlo so špeciálne navrhnutým úložným priestorom a jeho členením.

Navoďte si iskrivú romantiku v kúpeľni

Ak spoločnú kúpeľňu snov už máte, inšpirujte sa tipmi pre príjemné romantické chvíľky. Navoďte intímnu atmosféru špeciálne navolenými skladbami, ktoré vám pripomínajú prvé stretnutie či bozk. Podčiarknite iskrivý podtón aromatickými sviečkami či lampami s vonnými olejmi pre uvoľnenie. Iskry navodí aj šteklivý sekt podľa vášho výberu. Vyzdobte si kúpeľňu lupeňmi či kyticami. Pokiaľ hľadáte to špeciálne prekvapenie pre svoju nežnú polovičku, kvetinová výzdoba je to, o čom každá žena sníva.

TIP - zvukový vaňový systém SoundWave od popredného výrobcu Kaldewei je veľkou novinkou. Vďaka nemu si spoločný kúpeľ a vašu obľúbenú hudbu užijete doslova až na dotyk. Špeciálne zvukové platne zabudované priamo vo vani rozohrajú nielen vodu, ale aj vás a spoločne si môžete vychutnávať nezabudnuteľné zážitky.