Dilatácia - pred tým, ako položíte dlažbu

Chystáte sa oživiť svoj interiér krásnou dlažbou. Pred tým, ako ju však položíte nezabudnite na dilatáciu. Jej úlohou je vyrovnávať vnútorné napätie v podlahovej konštrukcii, čím chráni dlažbu pred prasknutím a poškodením. Vďaka tomu vydrží vaša dlažba dlhšie.

Kedy je dilatácia potrebná?

To závisí od rozlohy vášho priestoru. Na dilatáciu by ste mali myslieť:

  • pri podlahovou kúrení od 16m²
  • pri vykurovaní radiátorom od 36m²

Viditeľná vs. neviditeľná dilatácia

Aj pri dilatácii máte na výber. Môžete použiť dilatačné lišty, ktoré sa v určitých rozostupoch umiestňujú medzi dlažbu (namiesto škáry). Nevýhodou priznaných dilatácií je však estetická stránka - miestnosť má narušenú celistvosť a dilatačná lišta "ťahá oko".

Esteticky lepší spôsob je moderný systém MAPETEX. Je určený do interiéru, umiestnený pod podlahou a úplne tak odstraňuje potrebu dilatačných líšt.

VÝHODY MAPETEX SYSTÉMU sú zjavné už na prvý pohľad - jednoliata podlaha bez dilatačných škár poteší každé oko.

  • je vhodný aj pre vel?koformátové dlažby
  • úplne odstraňuje potrebu dilatačných líšt
  • pri rekonštrukcii nemusíte rešpektovať pôvodné škáry v podklade
  • rýchla inštalácia

Tajomstvom tejto modernej technológie je textília MAPETEX VLIES.

Je to syntetická, netkaná textília, vyrobená špeciálnou technológiou, ktorá sa umiestni pod lepidlo. Je charakteristická vysokou mechanickou pevnost?ou vd?aka mimoriadnym vlastnostiam vlákien na povrchu.

Potrebujete poradiť?

Navštívte jedno z našich kúpeľňových štúdií (Poprad, Nitra, Humenné, Spišská Belá, Trebišov) alebo nás kontaktujte online cez eshop. Radi pomôžeme, poradíme s výberom a pripravíme vám profesionálny 3D návrh.