Ako si doma vytvoriť wellness kúpeľňu

Zbožňujete hýčkavé kúpeľne, upokojujúce prostredie a atmosféru wellness a spa centier? Aj doma si môžete vytvoriť oázu pokoja. Pozrite sa na praktické rady pre kúpeľňu s wellness nádychom do domu či do bytu, plus inšpiratívna galéria pre kúpeľne s wellness atmosférou.

Začnite s ukľudňujúcimi farbami 

Prvá vec, ktorá vytvára atmosféru kúpeľne je obklad a dlažba. Pre wellness pohodu vyberajte z ukľudňujúcich a jemnejších farieb. Svetlé, béžové a prírodné odtiene základnej dlažby / obkladu je príjemné doplniť dekoratívnymi vzormi - mozaiky, reliéfne obkladačky. Ideálne v takom štýle, aby opticky rozširovali miestnosť a upriamovali pozornosť na dôležité časti kúpeľne.

Rafinované osvetlenie

Iné osvetlenie potrebujeme v kúpeľni pri rannej hygiene a make-upe a iné pri hýčkavom kúpeli, keď si chceme oddýchnuť a uvoľniť sa. Riešením je viacbodové svetlo do kúpeľne, ideálne s rôznou intenzitou. Okrem atmosféry bodové osvetlenie prináša aj ďalšiu výhodu - správne rozmiestnenie “vyženie” tiene z každého kútu a tým kúpeľňa pôsobí priestrannejšie.

Schovať, čo sa dá

Priestor je presne tou odpoveďou, ktorá sa skrýva za pohodou wellness centier. Nie vždy ide o rozľahlú miestnosť. Aj v malej kúpeľni si môžete vychutnať priestranný pocit, stačí len upratať a schovať “vizuálny smog”. To je stručný názov pre všetku kozmetiku, toaletné potreby a drobnosti, ktoré mávame v kúpeľni vždy vystavené. A presne to je spoločný názov pre skutočný problém, prečo sa v kúpeľni cítime stiesnene. Nové skrinky s premyslenejším úložným priestorom pomôžu s týmto problémom a zároveň vytvoria viac priestoru aj pre dekorácie.

Vaňa ako stredobod relaxu

Konečne sa dostávame k tej časti, na ktorú sa všetci tešíme. Kráľovnou rozmaznávajúceho oddychu v kúpeľni je vaňa. Výber vane ovplyvňuje najmä rozmer miestnosti, no aj pri tvaroch a typoch nájdeme veľa možností. Pravouhlá, oválna, asymetrická či rohová vaňa, vyberte si takú, v ktorej sa budete cítiť príjemne. Pre priestrannejšie kúpeľne je jednoznačne najväčším bonbónikom samostatná vaňa. Práve priestorové vane na nožičkách či v inom dizajne sú čím ďalej tým viac v trende, a právom - estetická krása s romantickým pôžitkom.

Pri vani odporúčame zamerať sa aj na priestor okolo nej. Wellness pohodičku doma dotvárajú aj ďalšie detaily. Police či odkladací priestor okolo vane je nenápadný prvok, ktorý pri hýčkavom kúpeli oceníte.

Vyhrejte si kúpeľňu

Teplúčko je vždy teplúčko a počas chladných jesenných i zimných mesiacov si ho ceníme ešte viac. Vyhrievanie kúpeľne je dnes bežná vec, aj pre pocit aj pre kvalitnejšie prostredie kúpeľne. Predsa len, kúpeľňa je miestnosť, kde “úraduje” vlhkosť a voda. Možností je viacero, medzi tie najobľúbenejšie patria radiátory a podlahové kúrenie.

Výber radiátorov je dnes skutočne široký a kúpeľňové radiátory potešia premysleným dizajnom. Krásne a štýlové kúpeľňové radiátory dotvárajú tiež celkový dojem z kúpeľne a z praktického hľadiska ich oceníme nielen pri teplučkej kúpeľni, ale aj pri nahrievaní uteráčikov, sušení osušiek. Pre väčší komfort a ušetrené peniažky odporúčame modely s časovačom (vyhrejte si kúpeľňu na ten čas, na ktorý ju potrebujete) a tiež s energeticky úsporným mechanizmom.