Ako na kúpeľňu v jarných farbách

Jar v kúpeľni? Nie, nejde o čistiaci prostriedok, ide o štýl a atmosféru prebúdzajúcej sa prírody. Pozrite sa aj vy na tipy, rady a ukážky krásnych kúpeľní v jarných farbách. Na čo si dávať pozor pri výbere prvkov a kde jarné farby vyniknú najviac.

Prečo jarné farby

Jar je symbolom prebúdzajúcej sa energie v prírode a keďže naše každodenné “prebúdzanie” prebieha práve v kúpeľni, jarné odtiene sú skvelou voľbou do kúpeľne. Odhliadnuc od tejto paralely, jarné farby sú skutočne plné pozitívnej energie. Najlepšie sa na celý deň naladíme v kúpeľni, ktorá na nás dobre pôsobí.

Jar prichádza jemne a predsa žiari. Presne také varianty farieb sú vhodné aj pre kúpeľňu v jarnom štýle. Jemné pastelové farby pre kúpeľňu pokoja a žiarivé odtiene pre kúpeľňu vibrujúcu energiou. Je to, samozrejme otázka osobného štýlu. Výber farieb by mal byť príjemný predovšetkým pre vás, keďže vy v kúpeľni budete tráviť najviac času. Pozrime sa teda ako na jarné farby do kúpeľne, kde vyniknú a ako to neprehnať.

Ako kombinovať jarné farby v kúpeľni

Atmosféra kúpeľne stojí na obklade a dlažbe. Práve steny a podlaha vytvárajú ten celkový dojem. Veselé obklady v jarných farbách sú skvelým základom, na ktorý je lepšie “postaviť” elegantnejšiu sanitu, keramiku i nábytok. V opačnom prípade “krikľavý obklad + krikľavý nábytok” by príjemný efekt zanikol.

Dôraz je na vhodných kombináciach, kontraste, farebnosti. Zároveň je treba pozorne zvážiť aj miestnosť samotnú, na kúpeľňové zóny. Výsledkom by mala byť harmonická kúpeľňa so živými jarnými prvkami.

Vhodnými kombináciami k jarným farbám sú klasická biela, drevo či moderná sivá. Pri týchto neutrálnejších farbách energia kúpeľne krásne vynikne.

Druhý variant, ako vytiahnuť z jarných farieb čo najviac, je opačný postup. Subtílne zvolený obklad v bielej, dreve či tmavých odtieňoch sivej skombinovať s dekoratívnymi obkladačkami či nábytkom.

Od obkladu a dlažby cez nábytok až ku doplnkom. Tie dokážu zmeniť kúpeľňu na nepoznanie. Ak radi meníte vzhľad interiéru, skvelou voľbou je neutrálnejšia kúpeľňa s jemnými prvkami. Vhodne vybratými dekoráciami sa dá doslova zmeniť celá atmosféra kúpeľne. Pri kúpeľniach v neutrálnom štýle je to dokonca ba až nutnosť, keďže v opačnom prípade môže na niekoho kúpeľňa pôsobiť bez života.