Takto na funkčnú a modernú kuchyňu

Kuchyňa je srdcom domova. Preto sa neunáhlite pri jej plánovaní a doprajte si dostatok času na jej zariaďovanie. Prečítajte si pár rád ako si vytvoriť ideálnu kuchyňu.

Vaša nová kuchynská linka by určite mala mať dostatočne veľkú pracovnú dosku, dobré svetlo, veľkú chladničku a dostatok úložného priestoru. Prečítajte si pár rád ako si vytvoriť ideálnu kuchyňu.

Rozvrhnite si priestor 

Pri plánovaní svojej novej kuchyne si rozvrhnite priestor - rozdeľte si ju na zóny, kde sa bude variť, kde sa budú potraviny umývať a upravovať, kde bude úložný priestor, pripadne kde bude jedálenský kút, ak je naň v kuchyni priestor. Základom je vlastne rozvrhnutie dôležitých komponentov - drezu, sporáka a rúry a chladničky. Myslite aj na dostatok priestoru pri príprave jedla. Vedľa kuchynského drezu potrebujete miesto na krájanie a vedľa sporáka na odkladanie hrncov.

Kvalitná podlaha - dobrý základ

Podlaha v kuchyni musí odolať rôznym pádom aj rozliatym tekutinám. Preto vyberajte podlahy, ktoré sú vysoko odolné. Ideálnou voľbou do kuchyne sú dlažby, ktoré odolajú aj horúcim nápojom, či “úderom” od hrncov alebo kuchynských nožov. Navyše dlažba sa ľahko udržiava čistá a výber štýlov naozaj pestrý. Vďaka tomu si zvolíte dizajn, ktorý perfektne zapadne do vašej kuchyne. 

Kuchyňa spojená s obývačkou

Kuchyňa spojená s obývačkou je v súčasnosti veľmi obľúbená a to nielen vo veľkých rodinných domoch. Čoraz častejšie sa s ňou stretávame aj v bytoch. Na čo myslieť pri zariaďovaní kuchyne, ktorá je prepojená s obývačkou? 

Vyberte si prvok, ktorý obe zóny rozdelí - napríklad kuchynský ostrovček, či jedálenský stôl. Častokrát postačí aj koberec, ktorý umiestnite pod obývaciu časť a tak ju oddelíte od kuchyne. Vďaka tomu bude aj veľký otvorený priestor stále pôsobiť útulne. Nezabudnite však na jednotný štýl s celom priestore, hlavne na jednotné farby. Jednotný farebný tón v kuchyni a obývačke vytvorí harmonický a ucelený priestor. Aby ste si oddych v obývačke užili nerušene, investujte do tichých a kvalitných spotrebičov. Kvalitný digestor zaručí, že pachy z kuchyne nepreniknú do obývačky, tichá umývačka, chladnička či mikrovlnka nebude rušiť váš filmový večer. 

Túžite po novej kuchyni? Spoľahnite sa na našich dizajnérov

Spoľahnite sa pri plánovaní svojej novej kuchyne na skúsených odborníkov. Poradia vám ako mať štýlovú a funkčnú kuchyňu, ktorá splní všetky vaše predstavy. Navštívte naše interiérové štúdio v Poprade a poraďte sa s našimi dizajnérmi. Radi pre vás pripravíme aj 3D návrh celého interiéru.