7 tipov pre rýchle vynovenie kúpeľne

Do kompletnej prerábky kúpeľne sa už na zimu púšťať nechcete, no radi by ste sa v kúpeľni cítili príjemnejšie? Inšpirujte sa 7 praktickými tipmi na vynovenie kúpeľne.

#1 Nové osvetlenie, “nová” miestnosť

Poznáte ten pocit, že sa vám nejaká miestnosť nepáči? Častokrát je vinníkom práve zlé svetlo. Rozžiarte svoju kúpeľňu viacerými svetlami, “rozoženiete” tak tmavé kúty a celá miestnosť bude pôsobiť väčším dojmom. Viacbodové osvetlenie je ideálne do kúpeľne a aj tento jednoduchý krok môže zmeniť celkový dojem z kúpeľne na nepoznanie.

#2 Vymeňte kohútiky a batérie

Používame ich najčastejšie z celej kúpeľne a vymeniť ich je ďalší skvelý spôsob ako vynoviť svoju kúpeľňu. Pre rýchle vynovenie vyberajte rovnaký typ umývadlovej či sprchovej batérie (podomietková / stojanková), aby ste nakoniec neskončili pri rozsiahlejších úpravách.

#3 Nové umývadlo so skrinkou

Vynovte si komplet celú umývaciu časť kúpeľne. Skvelou voľbou je set umývadlo+skrinka. Máte istotu, že do seba sadnú a vďaka širokému výberu určite nájdete to svoje. 

#4 Novučičká zrkadlová skrinka

Vymeňte starú zrkadlovú skrinku za novučičkú a šikovnejšiu. Zrkadlo, rovnako ako svetlo, dokáže miestnosť rozžiariť. Veľkým plusom zrkadlových skriniek je ten extra úložný priestor na kozmetiku, ktorú potrebujeme mať stále po ruke.

#5 Nové vešiačiky a držiaky na uteráky

Pri umývadlách a každodennom umývaní ešte chvíľu zostaneme. Predsa len, v tejto časti kúpeľne trávime najviac času. Vynovte si držiaky na osušky či vešiačiky na uteráky. Možno budete prekvapení, že vhodným výberom sa vám podarí nájsť aj extra priestor. 

#6 Schovajte toaletné potreby

Nie je to neporiadok, len každodenný kúpeľňový chaos. A k nemu patrí veľmi dobrá rada nad zlato - “schovajte” čo sa dá. Táto rada sa oplatí nielen pri zrkadle či umývadle, ale napríklad aj pri toaletných potrebách do sprchy či vane. Povykladaná kozmetiky, krémy, čistiace prostriedky… dokážu tak zahustiť priestor, že aj vo veľkej kúpeľni má človek dojem stiesneného priesoru. Schovajte ich a možno vás návšteva poteší otázkou “Čo ste vynovili v kúpeľni?”.

#7 Poriadne “jarné” upratovanie

To “najsamozrejmejšie” nakoniec. Upratujeme síce pravidelne, no raz za čas to chce “hĺbkové poriadkovanie”. Ak chcete osviežiť a vynoviť kúpeľňu, vyhraďte si čas na poriadne poupratovanie a vyčistenie aj tých častí kúpeľne, kam sa vám v bežnú sobotu nechce.