12 tipov pre modernú kúpeľňu

Aké riešenia v kúpeľniach sú populárne a prečo im skutočne patrí miesto v prvých priečkach kúpeľňovej hitparády? Atmosféra, oddych, praktická hodnota a moderné technológie.

#1 Atmosféra a pôžitok z kúpeľne

Jeden z trendov, ktorý sa už dlhších pár rokov usádza aj v našich končinách. V kúpeľni deň začíname a končíme a práve preto by sme sa v kúpeľni mali cítiť dobre. Trendom sú pohodlné a estetické riešenia s nádychom podľa priania. Široká ponuka variánt dizajnových aj cenových spolu s profesionálnym riešením by sa mali postarať o spokojnosť na dlhé roky.

 #2 Veľkoformátové dlaždice a obkladačky

Čím väčší formát obkladu a dlažby, tým menej špár a teda jednoduchšia údržba. Ďalším plusom je tiež estetika - nádhera dlažby i obkladu vynikne najlepšie na veľkom formáte. Pre úplnú spokojnosť je dôležitá precízna práca skúseného obkladača.

 #3 Závesný nábytok a sanita

Podobné dva dôvody ako pri predchádzajúcom trende. Závesné modely sa nedotýkajú podlahy a teda upratovanie je jednoduchšie. Bez zohýňania sa a čistenia naokolo, stačí prebehnúť mopom. Druhým dôvodom je dizajn. Závesné skrinky či toalety priestor prevzdušňujú a opticky rozširujú.

 #4 Otvorené police

Vo veľkom otvorenom priestore sa cítime lepšie, voľnejšie. Otvorené police tento pocit podčiarkujú. Ak ich umiestnenie je šikovné, dokážu nájsť veľa úložného priestoru aj v menších kúpeľniach.

 #5 Zrkadlá pre opticky väčší priestor

Aj pre krásu, aj pre lepší pocit. Vhodne umiestnené zrkadlo dokáže navodiť dojem priestrannejšej miestnosti. Tento “kúzelnícky” trik oceníme v malých i veľkých kúpeľniach.

 #6 Walk-in Sprchy

Luxusný dizajn, hýčkavé pohodlie a sprcha ako z rozprávky na každý deň. Pridajte si jednoduchšiu údržbu, priestrannejší pocit z kúpeľne a možnosť “vyskladať” si sprchu podľa svojej chuti.

#7 Voľne stojace vane

Keď sa povie relax v kúpeľni, tak si väčšina z nás predstaví horúci uvoľňujúci kúpeľ. K pôžitku na dotyk si pridajme aj dizajnový efekt samostatnej vane a z kúpeľne je skutočná miestnosť pre dokonalý oddych.

 #8 Priestor na dekorácie i kvetiny

Zabudnite na preplnené kúpeľne. Moderná kúpeľňa má ducha a atmosféru aj vďaka dekoráciam či kvetinám. Aj na to treba myslieť pri príprave 3D návrhu novej kúpeľne.

#9 Podlahové kúrenie

Stúpiť bosou nohou na vyhriatu podlahu priamo z vane či zo sprchy je skvelá vec. Podlahové kúrenie, elektrické či teplovodné, má však viac výhod. Sálavé teplo prispieva ku kvalitnejším podmienkam pre naše zdravie a tiež môže pomôcť ušetriť peniažky za energie.

 #10 Bodové a LED osvetlenie

Jedna lampa, žiadna lampa. V kúpeľni toto pravidlo platí dvojnásobne. Bodové osvetlenie miestnosti má mno úžitkových výhod, vrátane rozjasnenia miestnosti. Práve tmavé zákutia, kam hlavné svetlo “nedočiahne”, sú často príčinou pocitu stiesnenosti v miestnosti. Investícia do kvalitného bodového a LED osvetlenia sa vráti v rokoch spokojnosti i v ušetrených financiách za energie.

#11 Automatizované vetranie

Vyhriať, osvetliť a odvetrať. Práve kvalitný vetrací systém kúpeľne robí veľkú časť práce pre lepšie zdravotné podmienky, no i pocit. Odvetrávanie kúpeľne je vhodné premyslieť vopred a ideálne v kombinácii s viacerými spôsobmi.

 #12 Ekologické riešenia

Šetrné k prírode = šetrné k peňaženke. Kúpeľňa nemusí byť miestom zbytočného plytvania. Práve naopak. Vďaka mnohým moderným inovatívnym systémom dokážete v kúpeľni ušetriť a zároveň si vychutnať hýčkavý oddych bez obmedzujúceho pocitu. Investícia do eko riešení sa vám vo väčšine prípadov v kúpeľni vráti už za pár rokov a tie zvyšné vám bude chrániť peniažky.