#1 Drevo a biela | Séria nádherných kombinácií obkladov a dlažieb do malých kúpeľní

Prvý diel série o skvelých kombináciách obkladov a dlažieb do malých či bytových kúpeľní prináša kopec inšpirácie pre obľúbený štýl Drevo / Biela. Pozrite sa aj vy na dizajnové tipy a praktické rady pre malé kúpeľne.

Aj malá kúpeľňa môže byť nádherná

Aký obklad, aká dlažba, s čím skombinovať, bude to dobre vyzerať? Veľa otázok aj pri malej kúpeľni. Práve preto sme pripravili túto inšpiratívnu sériu pre malé či bytové kúpeľne. Za viac ako 25 rokov práce z našej dielne už vyšlo mnoho kúpeľní, teda i malých a bytových kúpeľní.

Prvou otázkou pri riešení novej kúpeľne býva najčastejšie práve výber obkladu a dlažby. Zamerali sme sa práve na tie kombinácie obkladov a dlažieb, štýly a dizajn, ktoré sa najviac osvedčili.

V prvej časti sa pozrieme na obľúbenú nádhernú kombináciu Drevo a biela. V tých ďalších dieloch pre vás chystáme výbery ďalších štýlov - vintage, farebné, kameň… Prajeme vám príjemné načerpávanie inšpirácie. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať, aj rýchlou správičkou na Facebooku.

#1 Drevo a biela

Skutočne nádherná kombinácia, ktorá čoraz viac naberá na popularite. Elegancia a jas bielej farby fantasticky vynikne v kombinácii s dreveným vzorom. Aj v malých či bytových kúpeľniach je stále viac a viac obľúbená.

Dlažba a obklad so vzorom dreva

Keramická dlažba / obklad ako taká je skvelou voľbou do kúpeľní. Odolnosť voči vode, voči nárazom a dlhá životnosť. Veľkým plusom je aj skvelá vodivosť pri podlahovom vykurovaní. Pridajme si k tomu ľahkú údržbu, čistenie a upratovanie a hneď máme favorita na podlahu či steny.

V tomto článku sa zameriavame na inšpirácie keramických obkladov a dlažieb. Informácie, rady a konkrétne tipy sa týkajú len keramickej dlažby a obkladov so vzorom dreva, netýkajú sa materiálov vyrobených z dreva.

Čo sa odtieňov a rozmerov týka, dnes je ponuka skutočne široká. Svetlé, tmavé, reliéfne, lesklé, matné… 30cm, 60cm, 120cm… V skratke, v keramických obkladoch a dlažbách si každý nájde to svoje “keramické drevo”. Ideálne, trvácne, odolné a krásne.

Prírodný prvok v kúpeľni

Dlažba / obklad so vzorom dreva vnášajú aj do malej kúpeľne kúsok prírody. Vďaka tomu je atmosféra miestnosti harmonická a energizujúca.

Kontrast dreva a bielej otvára priestor

Ak rozmýšľate nad tým, prečo kúpeľne s kombináciou drevo / biela pôsobia priestrannejšie, odpoveď je jednoduchá. Farebný kontrast medzi drevom a bielou dokáže opticky miestnosť potiahnuť. 

Šikovným dizajnovým prvkom je akcentová časť. Môže ňou byť jedna zo stien alebo zón kúpeľne. Dobrým príkladom je využitie obkladu so vzorom dreva na stenách sprchového kúta alebo za toaletou, pričom na zvyšku stien prevažuje biela. V malých kúpeľniach akcent krásne opticky miestnosť potiahne.

Biela, belšia… kúpeľňa jasnejšia

Biela farba v kúpeľni je elegantnou klasikou. Čistá, rozjasňujúca a upokojujúca farba, ktorá dokáže pôsobiť veľmi moderne a nadčasovo. 

S bielou sa často spája slovo “sterilná”, no v kombinácii s dlažbou / obkladom so vzorom dreva vám toto slovo ani len nezíde na um.

Objavte nový rozmer s jemnými svetlými dekormi

Ak chcete ešte nejak vyšperkovať svoju kúpeľňu v štýle drevo / biela, netreba utekať ďaleko. Krása tejto kombinácie obkladov a dlažby spočíva práve v ich harmónii. Vyšperkovať v tomto prípade znamená jemne podčiarknuť časť či zónu kúpeľne.

Spoľahlivou voľbou sú decentné dekoratívne vzory. Ešte viac opticky otvoria priestor a dokresľujú atmosféru kúpeľne. Odporúčame vyberať jemné vzory. V malej kúpeľni je jednoduchosť cieľom. Prekombinovaný dizajn pôsobí chaoticky, človek nevie, na čo sa má skôr pozerať - to je aj hlavný dôvod pocitu stiesnenosti.

Ľahko kombinovateľná s doplnkami

Veľkou výhodou štýlu Drevo a Biela je aj fakt, že kúpeľňa sa ľahko dotvára doplnkami a dekoráciami v rôznych farbách. Krásne v nej vyznejú žiarivé a sýte farby uterákov, osušiek či koberčekov a rovnako príjemne sa v takejto kúpeľni budete cítiť aj s neutrálnejšími odtieňmi doplnkov. Drevo a Biela je štýl do “voza i do koča” a ľahko sa prispôsobí kreatívnym zmenám v interiéri aj počas rokov.

Kúpeľňa v štýle celého interiéru

Dlažba so vzorom dreva je vhodná nielen do kúpeľne, ale i ďalších miestností. Kúpeľňa v štýle drevo / biela vie takto byť krásne zladenou súčasťou celkového interiéru.

Je drevo a biela tá ideálna kombinácia aj pre vašu kúpeľňu?

Zaujal vás niektorý návrh a chceli by ste kúpeľňu v podobnom štýle či s rovnakými prvkami? Navštívte jedno z našich kúpeľňových štúdií (Poprad, Nitra, Humenné, Spišská Belá, Trebišov) alebo nás kontaktujte online cez eshop. Radi pomôžeme, poradíme s výberom a pripravíme vám profesionálny 3D návrh kúpeľne z našej skutočne bohatej ponuky skladom.