Tipy pre kúpeľňu v stredomorskom štýle

Toskánsko, Sicília, Jadran, St. Tropez či Španielsko - krajiny Stredozemného mora sa nám spájajú so slnkom, pohodou, oddychom, dovolenkou. Atmosféru obľúbenej krajiny môžete mať aj v kúpeľni. Pozrite sa na tipy a nápady pre kúpeľne v štýle stredomoria.

Obklady a dlažby so vzormi a v “opálených” farbách

Architektúra krajiny je najviac ovplyvňovaná okolitým prostredím a podmienkami. V prípade stredomorských krajín a kúpeľní sa to na prvý pohľad odráža vo výbere farieb a materiálov. Inšpirujte sa farbami piesočnatých pláží, západu slnka či vyhriatych útesov. Odtiene hnedej, oranžovej, béžovej a pod. sú skvelou voľbou.

Častým prvkom stredomorských kúpeľní sú nádherné vzory a mozaiky. Ornamentálne dekory vynikajúco ladia s hrejivými farbami slnka a kameňa. Mozaiky a cifrované obklady taktiež dokážu dať miestnosti nový rozmer.

Umývadielko ako z rozprávky

Alebo z dovolenky. Stredomorský štýl má veľa spoločného s tzv. vintage / retro štýlom. Pri výbere umývadla odporúčame samostatne stojace umývadlá so sifónovým krytom alebo umývadlá na dosku či skrinku.

K štýlovému umývadlu patrí aj štýlová batéria. Favoritom medzi značkami je TRES, španielsky výrobca vysokokvalitných a moderných batérií pre umývadlá, vane a sprchy. Séria Retro-TRES je ako stvorená pre stredomorské kúpeľne. 

Vaňa pohody a sprcha priestoru

Dovolenkový kúpeľ je najlepší v samostatne stojacej / priestorovej vani. Synonymum hýčkavého oddychu, vaňa, by malo byť to prvé, čo si v kúpeľni všimnete. Ďalším štýlovým riešením je vaňa so schodíkmi. Každý kúpeľ v zime či lete sa budete cítiť ako pri bazéne.

Čo sa sprchy týka, jednoznačne odporúčame sprchovací kút typu walk-in alebo do niky. Na mieru vytvorený priestranný kút je ideálnym riešením nielen v horúcich klimatických podmienkach. Dizajnovo skvele zapadá do celkového riešenia akejkoľvek kúpeľne, nenarúša harmóniu farieb a vizuálu. Vsunutím dekoratívnej či mozaikovej časti do sprchového kútu dokonca opticky získate priestor. Čo sa sprchy týka, odporúčame sprchové sety - kombinácia hlavovej a ručnej.