Oplatí sa závesné wc?

Jednou z najvýznamnejších noviniek vo svete kúpeľní je v našich končinách už nejaký ten rok závesné wc. Toaleta je montovaná “na stenu”, nádržka je schovaná a wc ovládame cez elegantné tlačidlo. Pri novej kúpeľni si asi každý položí otázku ohľadom výberu toalety. Ak aj vy rozmýšľate, či sa závesné wc oplatí, čítajte ďalej. Predstavíme si závesné wc a pozrieme sa bližšie aj na dostupné inovácie či varianty.

Kvalita z fabriky rovno ku vám domov

Výhodou závesných toaliet je hlavne ten fakt, že celý splachovací podomietkový modul je skomponovaný priamo vo fabrike. Predchádza sa tak častým problémom s pretekaním, s ktorými sa stretávame pri kombinovaných “kombi” wc. 

Závesné wc sa montujú na inštalačné moduly, ktoré sú kompletne vyprodukované priamo vo fabrike. Znižuje sa tak možnosť chyby pri kompletizácii wc. Kvalitné moduly od overených výrobcov prichádzajú aj s dlhoročnou zárukou, garanciami nosnosti aj do 400kg a samozrejme vysoko kvalitným prevedením.

Dizajnový vzhľad veľkej i malej kúpeľne

Závesné wc sa nedotýka podlahy, čím dokáže opticky zväčšiť aj malú kúpeľňu. V širokej ponuke modelov toaliet sú na výber aj kratšie modely, ktoré sú vhodné aj do malých bytových toaliet. Pre správny výber inštalačného modulu a toalety odporúčame konzultovať odborníka.

Čistota kúpeľne jednoduchšia

Kúpeľňa so závesnými prvkami sa omnoho ľahšie udržiava čistá. Stačí jednoducho prebehnúť podlahu mopom, netreba sa zohýnať a “vymetať” skryté kúty ako za kombi wc.

Viac modelov, viac výhod

Ponuka závesných wc je dnes skutočne široká a rôzne modely prichádzajú s ďalšími výhodami. Vyberte si podľa seba.

Bez splachovacieho okraja

Nový dizajn toaliet sa rozlúčil so starým spôsobom splachovania pomocou ohnutého okraja wc misy. Splachovanie toaletnej misy bez okraja je technicky premyslené tak, aby poriadne opláchlo celú misu. Wc bez okraja sa ľahko udržiava hygienicky čisté - nie je nutné náročne čistiť ťažko prístupný priestor pod okrajom, toaletu stačí pretrieť handričkou.

EKO dvojité splachovanie

Kvalitné inštalačné moduly majú v sebe zabudovaný systém na nastavenie objemu vody pre 2 spláchnutia - veľké a malé spláchnutie. Objem vody, ktorou je potrebné spláchnuť pri malom či veľkom spláchnutí závisí na vybratom modely záchodu samotného. V každom prípade možnosť výberu veľkého či malého spláchnutia dokáže ušetriť v rodinnom rozpočte nemalé čiastky. 

Povrchová úprava pre dlhšiu životnosť

Vybrané modely závesných toaliet sú dostupné tiež v prevedení s povrchovou úpravou. Tá zaručuje ešte hladší povrch keramiky. Čím hladší povrch, tým menej nečistôt sa na záchode uchytí. Toaleta tak vyzerá “ako nová” omnoho dlhšie, ľahšie sa udržiava čistá.

Kapotovaný modul

Toto je výraz pre wc, ktoré má uzavreté tvary. Čiže toaleta je pekne celá zaoblená, uzavretá a nenachádzajú sa na nej žiadne výčnelky či miesta, kde by sa mohli usádzať nečistoty zvonka. Výsledkom je dizajnová toaleta, ktorá má ešte ľahšiu údržbu.

Kapsule pre čistú kúpeľňu

Závesné wc majú možnosť montáže s modulom pre hygienické wc tablety. Vďaka nim sa pri každom spláchnutí celá wc misa dezinfikuje a očistí “ľudovo nazvanou” modrou vodou. Kapsule sa dopĺňajú do modulu cez ovládacie tlačidlo a vydržia na toalete cca 1 mesiac. Výrobcom odporúčané kapsule kúpite aj u nás v kúpeňových štúdiách.

Sprchovacie wc novej generácie

Špičkový výrobca GEBERIT má viacero noviniek v rade sprchovacích wc. Na pohľad dizajnové a na používanie skutočné spojenie nových technológií pre dokonalý komfort. Intuitívne ovládanie toaliet AquaClean zabezpečí dôkladné a pohodlné očistenie vodou. Umytie vodou je dôkladnejšie a šetrnejšie k pokožke a celkovo vám spríjemní používanie toalety. Hygienické, moderné a skutočne pohodlné toalety GEBERIT AquaClean môžete otestovať aj na našich kúpeľňových štúdiách

Kvalitná investícia do kúpeľne

Závesné wc s inštalačným modulom je vo vyššom cenovom rozhraní ako kombi wc. Rozdiel je však v kvalite a pohodlí na dlhé roky. Garancie overených výrobcov a roky spokojnosti zákazníkov pri každodennom používaní a čistení hovoria, že závesné wc je jednoznačne skvelá investícia do kúpeľne.