Ideálna dlažba na každú terasu

Nové dlaždice s hrúbkou 2 cm sa popasujú s vodou, mrazom, horúčavami, nerovným povrchom... Spoznajte nové dlaždice a technológie pokládky, ktoré vyčarujú krásnu a trvácnu terasu v lete i v zime aj pod Tatrami!

V našich končinách potrebujeme do exteriéru materiály, ktoré odolajú skutočne širokej škále poveternostných podmienok. V zime nás vie vyštípať mráz aj pri -30°C, v lete sa teploty vedia vyšplhať aj na +30°C. Nešetrí nás ani voda. Prehánky, dlhé daždivé obdobia či prudké letné búrky sú bežným javom v krajine pod Tatrami. Krásna otvorená terasa musí u nás vydržať skutočne veľa.

Riešenie pre dokonalú terasu spočíva v kombinácii dvoch noviniek - super trvácnych a odolných keramických dlaždíc s hrúbkou 2 cm a 5 spôsobov pokládky v exteriéri.

Excelentná odolnosť nových dlaždíc

Keramická dlažba je vo všeobecnosti obľúbená najmä z dôvodu dlhej životnosti a odolnosti. Interiérové dlaždice sa vyrábajú v hrúbke cca 1 cm. Technické parametre ohľadom odolnosti voči vode, tlaku, teplotám, oteruvzdornosť a protišmyk interiérových dlaždíc sú vysoko postačujúce v interiéri, v kúpeľni, kuchyni, chodbe či obývačke. Vonku však vedia byť tvrdšie podmienky. Odpoveďou dizajnérov sú nové 2 cm dlaždice určené do exteriéru.

Kvalitná gresová keramická dlažba s hrúbkou až 2 cm zvládne oveľa viac. Mrazuvzdornosť, oteruvzdornosť, odolnosť voči škvrnám, nenasiakavosť a vysoký stupeň protišmykovosti patria medzi základné vlastnosti nových 2 cm dlaždíc. Vďaka svojej hrúbke sa však tieto dlaždice vyznačujú výnimočnou odolnosťou proti prehýbaniu či zlomeniu. 2 cm dlaždice sa vedia popasovať nielen s váhou záhradného nábytku či lehátka, ale aj s prechádzajúcim či zaparkovaným autom.

Keramické dlažby dnes nájdeme v mnohých dizajnoch a štýloch a táto pestrosť vzorov poteší aj pri nových 2 cm dlaždiciach. Vzor dreva, kameňa, prírodné odtiene, vintage či elegantné vzory, zo širokej ponuky si vyberie určite každý.

TIP: Prepojte terasu s interiérom. 2 cm exteriérové dlažby zvyknú mať svojho “súrodenca” v rovnakom dizajne v 1 cm prevedení. Kombináciou exteriérovej a interiérovej dlaždice z rovnakej série sa dá docieliť veľmi efektné a štýlové prepojenie vnútornej a vonkajšej časti domu.

Terasu nebudujeme na jeden týždeň používania a preto si aj tu musíme povedať, že dôležitým slovom je kvalita od overeného výrobcu. Pri výbere je potrebné skontrolovať parametre a vlastnosti zvolenej série a dlaždice s ohľadom na budúce využívanie.

Terasa, ktorá dýcha alebo 5 spôsobov pokladky

2 cm exteriérové dlaždice je možné položiť až piatimi rôznymi spôsobmi. Výber ideálneho typu pokládky závisí na konkrétnych podmienkach vášho projektu. Vytvoriť si tak viete klasickú pohodlnú terasu či dizajnové chodníky či záhradné časti.

#1 Lepenie

#2 Na trávu

#3 Na štrk

#4 Na piesok

#5 Na terčíky / podpery

Každý spôsob pokládky 2 cm dlaždíc má svoje vlastné požiadavky, špecifické výhody a samozrejme aj vzhľad, ktorým vie podčiarknuť či vytiahnuť celkový dojem z terasy či záhrady.

Vyriešený problém s vodou

Pozornému oku asi neušlo skutočne šikovné riešenie problému odvodnenia terasy. Pokládka na trávu, štrk, piesok či terčíky využíva prirodzené odvádzanie vody priamo do podkladu. Dlaždice nie sú navzájom vodotesne prepojené, voda tak prirodzene steká cez medzery priamo do podkladu.

Pozn.: Áno, 2 cm dlaždice je možné pokladať aj “klasickým” lepením. Dlaždice nie sú “odkázané” len na prevzdušnenú pokládku. V prípade lepenej podlahy však netreba zabúdať na to, že lepená a zaškárovaná dlažba už vlastnosť odvádzania vody do podkladu nemá.

Prevzdušnená terasa sa vďaka ventilácii popasuje aj s teplotnými výkyvmi, rozťažnosťou materiálu.

Nerovný povrch nerobí problém

Montáž 2 cm dlažby na podpery, či tzv. terčíky je ideálna aj pre projekty, ktoré sa musia popasovať s nerovným povrchom. Terčíky sú výškovo modulovateľné a vďaka nim viete “dorovnať” potrebné výškové rozdiely.

Pustite sa do novej krásnej terasy ešte dnes

Navštívte jednu z našich predajní v Poprade, Spišskej Belej, Humennom, Trebišove či v Nitre. Radi vám poradíme a pomôžeme nájsť to ideálne riešenie pre vašu terasu.