Drevo a kúpeľňa

Milujete vôňu dreva v interiéri? Farby a textúra, ktorá na dotyk aj na pohľad ukľudňuje? Načerpať prírodnú energiu z dreva môžete aj v kúpeľni. Pozrite sa, ako sa uistiť, že drevo odolá vode a vlhkosti a načerpajte inšpiráciu zo skutočne zaujímavých 3D návrhov kúpeľní.

Vôňa, dotyk a energia prírody v dreve

Drevo je úžasný materiál, ktorý v akejkoľvek miestnosti dokáže vyčariť úžasnú atmosféru. Vôňa dreva sa nám spája s pocitom hrejivého domova, pokoja a prírodnej energie. Drevený nábytok či steny aj na dotyk pôsobia ukľudňujúco a harmonizujúco. Rovnakú energiu dokáže drevo vytvoriť aj vizuálne - či už ako nosný prvok v miestnosti, alebo ako prvok prírody. Ako sa teda popasovať s najväčšou “nevýhodou” dreva pre jeho použitie v kúpeľni?

Drevo versus vlhkosť a voda

Voda je síce najväčším nepriateľom dreva, no existujú možnosti, ako drevo ochrániť a uchovať aj v kúpeľni. Špliechanie, neustála vlhkosť v miestnosti prispievajú k prirodzenému procesu rozkladu dreva a práve to v kúpeľni nechceme. Existuje niekoľko spôsobov, ako drevo ochrániť pred neblahými vplyvmi vody. 

Typ dreva - sú druhy dreva, ktoré sú prirodzene odolnejšie voči vlhkosti. Borovica (tlakovo spracovaná), červené drevo, biely dub, teka… Druhy dreva, ktoré sa často používajú aj v exteriérových prvkoch stavieb a musia odolávať vrtochom počasia.

Povrchová úprava a ochrana - nech je drevo akokoľvek odolné, stále je to svojimi vlastnosťami drevo. Preto je potrebné ošetriť jeho povrch špeciálnou úpravou. Obklady, dlažby, nábytok či iné drevené prvky do kúpeľne už túto ochranu obsahujú.

Dizajn a návrh pre dlhú životnosť - drevo je možné použiť aj do sprchovacieho kútu. Samozrejme, za predpokladu, že profesionálny návrh kúpeľne obsahuje ďalšie prvky, ktoré spracujú vlhkosť a smerujú k udržaniu odolnosti a životnosti.

Drevené inšpirácie pre vašu kúpeľňu

Inšpirujte sa výberom krásnych drevených prvkov v kúpeľni a galériou 3D návrhov kúpeľni, kde drevo žiari.

Keramické obklady a dlažby so vzorom dreva do kúpeľne: séria THORNO, séria WOOD, séria PINI

Ďalšou možnosťou "dreveného" riešenia do kúpeľne sú aj laminátové podlahy s vodeoodolným riešením, špeciálne navrhnuté do kúpeľne. S konkrétnym riešením pre vašu kúpeľňu vám radi poradíme osobne v štúdiách alebo na eshope.

Drevený kúpeľňový nábytok a doplnky: séria TRAFFIC - jaseň alebo novinka sivý dub, séria OVUM AC - teak / teka, séria DOMINO Premium - orech.

Drevo aj vo vašej novej kúpeľne?

Radi vám pomôžeme profesionálnym 3D návrhom! Navštívte jedno z našich kúpeľňových štúdií (Poprad, Nitra, Humenné, Trebišov, Spišská Belá) alebo online na eshope. Využite odborné skúsenosti, poradenstvo a skutočne bohatý sortiment skladom - realistický 3D návrh kúpeľne podľa vašich predstáv nakreslíme a aj dodáme.