Dizajnové lahôdky - umývadlá na dosku

Umývadlo je časť kúpeľne, ktorú využívame najčastejšie a často si to ani neuvedomujeme. Preto musí byť dostatočne veľké či odolné. Aj umývadlo však môže byť funkčné a pritom dizajnovo zaujímavé. Ako na to? Pozrite si náš výber skutočných dizajnových lahôdok v podobe umývadiel umiestnených na doske, ktoré dodajú vašej kúpeľni šmrnc.

3x áno pre umývadlo na doske

Najprv vás zbavíme obáv spojených s trochu neobyčajným umiestneným umývadla. Ak sa povie umývadlo na doske, možno si predstavíte malú umývadlovú misu a možno je všade navôkol množstvo vody. Ak si však správne vyberiete, nie je dôvod na obavy. Ponuka umývadiel, ktoré je možné umiestniť na dosku, je naozaj rozmerovo aj tvarovo bohatá. Od menších umývadiel so šírkou 50 cm až po rozmerovo veľkorysé umývadlo so šírkou 120 cm. Okrúhle, oválne či hranaté a navyše niektorí výrobcovia ponúkajú aj možnosť zvoliť si farbu umývadla. A ako je to s vodou všade navôkol? Vtedy môže byť chyba v nesprávne zvolenej umývadlovej batérií. Navyše musíme zdôrazniť, že nie každé umývadlo je vhodné na dosku. Umývadlá na dosku sú zdola brúsené. Aby vám vaše umývadlo nespôsobovalo vrásky, nechajte si radšej pri výbere umývadla a vhodnej batérie k nemu poradiť odborníkmi.

Spoľahnite sa na nás! Navštívte jedno z našich kúpeľňových štúdií (Poprad, Spišská Belá, Humenné, Trebišov, Nitra) alebo nás kontaktujte online.

My hovoríme umývadlám umiestneným na doske ÁNO, a prečo?

1. Vďaka tomu, že sú „voľne“ umiestnené na doske, nemusíte sa pri výbere podriaďovať rozmerom nábytku. A to dáva priestor kreativite a dizajnu.

2. Ak je kúpeľňa priestorovo bohatá, doska, na ktorú umiestnite umývadlo, môže ponúknuť nadštandardne veľa úložného miesta. V porovnaní s nábytkovými umývadlami môžete pri umývadlách na doske získať toľko priestoru okolo umývadla, koľko skutočne potrebujete.

3. A navyše sú naozaj dizajnovými lahôdkami. Na pohľad sú nevšedné a zaujímavé. Hneď ako vojdete do kúpeľne, získajú si vašu pozornosť.

8 umývadiel na doske, ktoré si získajú vaše srdce

Lotosan | Athena

Slovenská značka kúpeľňového sortimentu Lotosan začlenila do svojho sortimentu množstvo noviniek a medzi nimi aj bohatú ponuku umývadiel na dosku. My vám prinášame malú ochutnávku z nich. 

Priestorovo veľkorysé a dizajnovo zaujímavé. Také je umývadlo Athena – jedna z noviniek v sortimente značky Lotosan. Svojim unikátnym tvarom dokáže premeniť každú kúpeľňu na zaujímavú a dizajnovú. Hladké oblé hrany dodávajú celkovému vzhľadu umývadla dávku pôvabu a luxusu. 

Lotosan | Blanche

Oválne umývadlo Blanche je dôkazom, že „v jednoduchosti je krása“. Čistý a jemný dizajn perfektne zapadne do každej kúpeľne. Svojim rozmerom (52 x 39,5 cm) vám poskytne dostatok pohodlia pri užívaní a pritom „nezaberie“ veľa miesta. Skvele sa hodí do menších kúpeľní. Vďaka elegantnému vzhľadu a skvelej funkčnosti umývadla bude mať aj vaša paneláková kúpeľňa šmrnc. 

Lotosan | Alaska

Malá a šikovná. Aj tak by sme mohli nazvať ďalšiu Lotosan novinku Alaska. Okrúhle umývadlo Alaska s rozmerom 41,5 cm „položíte“ kamkoľvek a všade poslúži  Je ideálne ako „umývadielko“ k toalete. Ak si myslíte, že WC len ťažko premeníte na modernú a dizajnovú miestnosť, toto umývadlo zmení váš názor. 

Lotosan | Daphne

Obdĺžnikové umývadlo s „nežnými“ zaoblenými hranami. Jednoduchý, čistý dizajn je krásny a nadčasový. A platí to aj v prípade umývadla na dosku Daphne. Oblé hrany vnesú do kúpeľne ladnosť a harmóniu a aj vďaka nim pôsobí nielen umývadlo Daphne, ale celá séria umývadiel Lotosan veľmi príjemne. 

Kaldewei | Miena

Séria umývadiel Miena patrí k dizajnovým ikonám. Hladké a čisté linie dávajú umývadlovým misám Miena ladnosť a eleganciu. Dizajn sa tu spája s vysokou odolnosťou vďaka fantastickým vlastnostiam smaltovanej ocele, z ktorej sú umývadla vyrobené. O nadštandardnej kvalite vás presvedčí 30-ročná záruka. Umývadlá Miena sú dostupné v okrúhlej a hranatej verzii v 2 veľkostiach.

Laufen | Kartell

Precízna geometria je dôvod, pre ktorý si zamilujete umývadlá Kartell. Presné a tenké hrany dodávajú umývadlám pôvab a luxus a nášmu oku „lahodia“. Ich čistý dizajn nenaruší ani odpad, ktorý je dôkladne ukrytý. Umývadlá Kartell nielen skvele vyzerajú, ale sú aj mimoriadne odolné. Pri ich výrobe bol použitý revolučný materiál SaphirKeramik. Vďaka nemu sú rohy umývadlá tenké a pevné. A máme aj ďalší bonus. Umývadlá Kartell je možné objednať aj s povrchovou úpravou Laufen clean coat. Je to mimoriadne hladká povrchová vrstva, vďaka ktorej sa nečistoty, vodný kameň a baktérie neusadia na povrchu umývadla. Odtekajúca voda ich jednoducho odplaví a čistenie umývadla nie je vôbec náročné.

Jika | Cubito Pure

Funkčnosť a čisté, moderné línie sú samozrejmosťou pre umývadlá Cubito Pure. Tvary vychádzajú z rýdzej geometrie, preto v ponuke Cubito Pure nájdeme okrúhlu a obdĺžnikovú umývadlovú misu. Vďaka jednoduchému a nadčasovému dizajnu skvele zapadnú do každej kúpeľne. 

Kolo | Ego by Antonio Citterio

Okrúhle umývadlové misy Ego sú síce rozmerovo menšie (ich priemer je 45 cm), ale stále priestorné. Poskytnú vám komfort, aký potrebujete každý deň. Elegantný a moderný dizajn umývadiel navrhol taliansky dizajnér Antonio Citterio. Perfekný vzhľad dopĺňa funkčnosť, ktorú zvyšujú ploché dná umývadiel. Umývadlo Ego je dostupné aj s povrchovou úpravou ReflexKolo, vďaka ktorej je čistenie hračka. 

Inšpirovali sme vás?

S výberom umývadla alebo akéhokoľvek zariadenia do vašej kúpeľne vám radi poradíme v našich kúpeľňových štúdiách (Poprad, Spišská Belá, Humenné, Trebišov, Nitra) alebo online na našom eshope.