Crazy interiér v Café Razy

Ak ste v posledných dňoch navštívili Café Razy v Poprade, zahriali vás nielen horúce nápoje, ale aj nový a svieži interiér. A my sa môžeme pochváliť, že v jeho návrhu máme prsty. 

Nový dizajn, nový život

Obľúbená popradská kaviareň priamo v centre mesta dostala v uplynulých dňoch nový dizajn. Café Razy prešlo kompletnou rekonštrukciou celého interiéru vrátane toaliet. A keďže to je naša “kapusta”, dali sme hlavy dokopy a navrhli nový, moderný a funkčný priestor. 

Od majiteľa sme dostali priestor, kde sme sa mohli realizovať a vytvoriť originálny interiér, ktorý bude odrážať charakter celej kaviarne - bude trocha street, nepochybne o hudbe a umení, predovšetkým však bude CRAZY.

Nie je WC ako WC

Toaleta je súčasťou interiéru a u zákazníkov dotvára celkový dojem z kaviarne. Navyše, musí spĺňať vysoké nároky na údržbu a funkčnosť. Výber materiálov, obkladov, dlažieb, sanity aj doplnkov hrá v tomto prípade mimoriadne dôležitú úlohu. 

“Pri návrhu pre Café Razy sme chceli vytvoriť moderný a dizajnový priestor, ktorý zaujme domácich aj zahraničných návštevníkov. A tak sme sa rozhodli pre meď. Tá je favoritom nových trendov v interiérovom dizajne, hodí sa do minimalistických, moderných a industriálnych priestorov. A navyše odlesk medi prehreje celý interiér, vďaka čomu vytvára príjemný a pozitívny dojem.”

Oliver Žoldák, dizajnér, Kúpeľňové štúdio AQUATERM, Poprad

Medený odlesk na stenách, drevo na dlažbe

Takže máme vybraté - obklady Rako Rush sú dokonalou imitáciou medeného povrchu. Aby sme však priestor príliš nezahltili, skombinovali sme medené obklady Rush s nikdy nehynúcou a overenou bielou klasikou - obkladom Rako System. Lesklé odlesky bielych a medených obkladov v kombinácii so zrkadlami rozšírili a rozžiarili celý priestor.

Medené a biele obklady zohrávajú dokonalú trojicu s drevenou dlažbou My Way Almonte. Nielen že sa farebne skvele dopĺňajú, drevo vnáša do interiéru prírodný prvok a vytvára hrejivý pocit. Dlažba s imitáciou dreva sa navyše dobre udržiava a drevo nezničia ani rýchlo sa meniace trendy. Takže sme neváhali a dlažbu s dekorom dreva sme potiahli do celého interiéru kaviarne. Toalety a interiér sme tak vzájomne prepojili. Ani v samotnej kaviarni sme však neostali len pri dreve a crazy spôsobom sme drevenú dlažbu doplnili originálnym a art motívom. 

A mimochodom čo poviete na tie zrkadlá? 

Vráťme sa však k toaletám, kde sme sa vyhrali nielen s obkladmi. Ako sa vám páčia zrkadlá? Farebné rámy a rôzna veľkosť zrkadiel svojským spôsobom premenili toalety na veselý a svieži priestor. Zrkadlo navyše priestor opticky zväčší a dámy môžu pohodlne skontrolovať svoj outfit.

Originalita a hudobný dizajn

Počas dňa navštívi kaviareň množstvo zákazníkov a konal sa tu už nejeden koncert. Život a energiu, ktorou žije priestor kaviarne sme chceli preniesť aj do návrhu toaliet. Preto sme na dverách WC kabínok zvolili originálny hudobný motív. Ten vnáša do priestoru dávku umenia a navyše dokonale ladí s medenými obkladmi.

Priestor prepracovný do detailov

Dizajn a celkový dojem sme prepracovali do detailov, nezabudli sme však ani na funkčnosť toaliet. Závesné WC Kolo Rekord sa ľahko udržiava a keďže nie je umiestnené priamo na zemi, ľahko sa udržiava aj dlažba pod ním. Aj pisoáre Kolo na pánskych toaletách spĺňajú vysoké nároky na hygienu vďaka radarovému splachovaniu.

Moderný dizajn toaliet dopĺňa aj umývadlo Twins s pravouhlým vnútorným tvarom. Jeho umiestnenie na doske podčiarkuje originálny a moderný tvar umývadla. Umývadlá Twins skvele dopĺňa čistý a hladký dizajn batérii Hansgrohe Logis. Vďaka prevzdušňovaču a zníženému prietoku vody znižujú batérie Logis spotrebu vody a používateľom doprajú maximálny komfort.

Na kávu aj inšpiráciu

Takže šup na kávu do Café Razy a ak aj vy túžite po originálnom a kreatívnom riešení vášho interiéru, šup do Aquatermu. Navštívte jedno z našich kúpeľňových štúdií (Poprad, Nitra, Humenné, Spišská Belá, Trebišov) alebo nás kontaktujte online cez eshop. Radi pomôžeme, poradíme s výberom a pripravíme vám profesionálny 3D návrh.