6 krokov k vizualizácii kúpeľne

Vidieť je lepšie ako si len predstavovať. Pozrite si svoju novú kúpeľňu ešte predtým ako sa pustite do samotnej rekonštrukcie či stavby. Vyhnite sa zbytočným otázkam a zložitým rozhovorom so stavebníkom a tiež pochybnostiam o tom, ako nakoniec bude nová kúpeľňa vyzerať. Vaše predstavy spojíme s našimi skúsenosťami a vytvoríme pre vás 3D návrh kúpeľne. Stačí 6 jednoduchých krokov.

1. Zameranie miestnosti

Prvou otázkou pri vizualizácii novej kúpeľne sú samozrejme jej rozmery. Pri zakreslovaní pôdorysu kúpeľne nezabudnite ani na všetky výklenky, šikminy a otvory - umiestnenie okien a dverí. Ak už máte hotové aj rozvody - vody či elektriny - zakreslite si aj tie. To všetko ovplyvní dispozičné riešenie vašej novej kúpeľne.

Ak sa chystáte “stavať” novú kúpeľňu úplne od piky, naplánujte si ju ešte pred začatím stavebných prác. Budete mať tak kúpeľňu úplne podľa svojich predstáv a nemusíte sa prispôsobovať už existujúcim rozvodom.

2. Čo v kúpeľni chcete mať

Dôležitá otázka pri návrhu novej kúpeľne je: po čom vaše srdce túži. Milujete horúci kúpeľ a chceli by ste mať v novej kúpeľni priestrannú vaňu alebo preferujete skôr rýchlu sprchu. Chcete mať práčku či sušičku priamo v kúpeľni? Vaše predstavy a požiadavky sú pri navrhovaní dôležitým “vodítkom”, aby sme vám vedeli pripraviť návrh šitý vám na mieru. 

Nezabúdajme však na to, že kúpeľňa má byť predovšetkým praktická a má slúžiť vám a vašej rodine. Preto je na mieste aj otázka, koľko ľudí bude kúpeľňu používať. Ak je vás pri rannej očiste viac, určite oceníte väčšie umývadlo, či dvojumývadlo.

Premyslite si aj všetky veci a drobnosti, ktoré by ste chceli mať uložené vo svojej kúpeľni (kozmetiku, fén, žehličku na vlasy, kôš na prádlo, uteráky a pod.). Pomôže vám to zistiť, koľko úložného priestoru potrebujete. Okrem skrinky pod umývadlom sa vám možno zíde v kúpeľni aj vysoká bočná skrinka či zrkadlová skrinka.

3. Dispozičné riešenie

Už teda poznáme priestorové možnosti a vaše požiadavky. Teraz je čas, aby ukázali svoju “mágiu” naši dizajnéri. Každý prvok v kúpeľni musí zapadnúť tak, aby perfektne fungoval a poskytol vám maximálne pohodlie pri používaní. Zároveň musí všetko spolu dokonale ladiť a vy sa v kúpeľni musíte cítiť pohodlne. Že je to náročná úloha? To áno, preto sa spoľahnite na odborné skúsenosti našich dizajnérov. 

Kde sa bude nachádzať umývadlo, kde vaňa či toaleta a koľko “manipulovacieho” priestoru máte? Profesionálne dispozičné riešenie vám ukáže presné rozmiestnenie všetkých prvkov a vy tak získate dokonalú predstavu o vašej novej kúpeľni.

4. Výber obkladu a dlažby

Dizajn kúpeľne určuje predovšetkým obklad a dlažba. Farebné ladenie obkladov a dlažieb určí atmosféru celej kúpeľne. Myslite však aj na veľkosť priestoru, do ktorého obklady a dlažby umiestňujete. Ak je priestor menší, správny farebný odtieň ho môže rozžiariť a opticky zväčšiť. Trochu prírody a správnej dávky pohody vnesú do priestoru prírodné motívy a obklady / dlažby s dekorom dreva či kameňa. A ani farebnými obkladmi nemusíte nič pokaziť, stačí zvoliť správnu kombináciu. Nezabúdajme však, že niekedy stačí aj malý detail v podobe správne umiestnenej mozaiky či dekoru a vaša kúpeľňa sa zmení na modernú a dizajnovú lahôdku. 

Nemusíte sa však spoliehať len na svoju predstavivosť. Naši dizajnéri vám poradia a usmernia váš výber. Navyše, 3D návrh vám ukáže, ako bude zvolený obklad a dlažba vyzerať vo vašej novej kúpeľni. A stále máte dostatok času svoje rozhodnutie zmeniť.

5. Výber sanity a kúpeľňového nábytku

Je čas kúpeľňu zariadiť! Dispozičné riešenie nám dalo prehľad o rozmeroch umývadla, skrinky, sprchovacieho kúta či vane. Teraz si stačí už len vybrať konkrétne produkty. Výber je bohatý, preto je namieste otázka ako si vybrať tie správne produkty. Na všetky vaše otázky odpovedia naši dizajnéri a rady a tipy nájdete aj v našom blogu.

6. Finálna verzia 3D návrhu

A sme vo finále. Výber obkladov, dlažieb, nábytku, sanity a ďalších prvkov zhmotníme do finálnej 3D vizualizácie. Až do detailov si môžete pozrieť, ako bude vyzerať vaša nová kúpeľňa. 

Vidieť svoju novú kúpeľňu predtým, než sa pustíte do rekonštrukcie či stavby, je na nezaplatenie. Vyhnete sa pochybnostiam o tom, či vám do novej kúpeľne vojde práčka či sušička, koľko obkladov a dlažieb vlastne potrebujete. A vyhnete sa aj obavám, ako bude nakoniec vaša kúpeľňa vyzerať. Profesionálne a detailne spracovaný návrh kúpeľne je základom bezproblémovej rekonštrukcie či stavby bez zbytočných pochybností. 

Túžite aj vy po novej kúpeľni? 

Radi pripravíme profesionálny 3D návrh novej kúpeľne aj pre vás. Navštívte jedno z našich kúpeľňových štúdií (Poprad, Nitra, Humenné, Spišská Belá, Trebišov) alebo nás kontaktujte online cez eshop