6 dizajnových štýlov v kúpeľniach pre rok 2016

Koľko ľudí, toľko chutí a predsa nás tento rok čaká niekoľko trendov v dizajne, materiáloch a štýloch kúpeľní. Pozrite sa na výber štýlov, ktoré čoraz viac naberajú na popularite. Pridávame tiež tipy, kde krásy týchto dizajnových štýlov vyniknú najviac a samozreje, veľa inšpiratívnych fotiek.

Krása a nadčasovosť prírody je čím ďalej, tým viac obľúbenejším vzorom pre dizajn interiéru, vrátane kúpeľne. Vniesť nádych krásy a atmosféry prírody pomôže drevo, kameň či iné prírodné materiály a vzory.

Skutočne nadčasová elegancia obkladov a dlažby so vzorom kameňa, mramoru, dreva fantasticky podčiarkne krásu každého priestoru. Prírodné materiály a vzory nájdete najčastejšie aj pri kúpeľňovom nábytku.

#2 Kov

Magický materiál, ktorý sa už niekoľko rokov teší popularite v celom interiérovom dizajne. Medzi jeho veľké plusy patrí dlhá životnosť i unikátny štýl. Mosadz, meď, nerezová oceľ či iné kovové riešenia majú v sebe nádych luxusu. Fantasticky podčiarkujú atmosféru v kúpeľniach v urbanistickom štýle a zároveň krásne kontrastujú s prírodnými materiálmi.

Ak vám kov učaroval, najčastejšie nájdete krásne kovové riešenia do kúpeľne vo forme doplnkov, no i batérií, umývadiel. Veľmi zaujímavým je tiež využitie kovu pri detailoch, napr. na nábytku či formou dekorácií.

#3 Kreatívne geometrické vzory

Hravo a elegantne vyskladané, vzorované obklady a dlažby vedia fantasticky rozšíriť priestor kúpeľne. Tento “magický” trik nie je novinkou v interiérovom dizajne, práve naopak.

Symetrická krása vzorov naberá na popularite aj v kúpeľniach. Rozširovanie priestoru je začiatok, geometrické vzory vedia skvele pútať pozornosť a stať sa nosným prvkom kúpeľne, na ktorú hostia tak rýchlo nezabudnú.

Kreatívne geometrické vzory najlepšie vyniknú na podlahe či na akcentnej stene kúpeľne. Skvelým umiestnením môže byť aj priestorová hra so vzoromi či symetria doplnkov kúpeľne.

#4 Odvážne farby ako perla kúpeľne

Jedna vec je zladiť svetrík s blúzkou a vec druhá je rozhodnúť sa pre farebnosť kúpeľne. S farbami interiéru či s farbami celkovo väčšina ľudí nepracuje často, preto bývame svedkami podobných neutrálnejších farebných odtieňov a štýlov.

Neutrálnej ostražitosti silno konkuruje farebná odvaha. Výrazné farby a kombinácie, ktoré si často na prvé počutie nevieme predstaviť, no v reále vyrážajú dych. 

Odvážne krásne farby vyniknú na obkladoch a dlažbách, no aj pri detailoch a doplnkoch vedia krásne vytiahnuť ducha, atmosféru a energiu miestnosti.

#5 Kvetinové vzory

V rozkvitnutej kúpeľni cítime energiu prírody a práve kvetiny ako hlavný dizajnový prvok stúpajú na popularite. Jemne načrtnuté, v detaile či ako dokonalý obraz, kvety majú veľa do seba.

Ideálnym miestom pre kvetinový dizajn je obklad miestnosti. Veľké vzory viac vyniknú ako detail, menšie vedia “zakvitnúť” aj väčšiu plochu. 

#6 Moderný rustikálny / retro

Čo je staré, to je dobré. Teda, stačí keď je to staré na pohľad. Momentálne veľmi populárny rustikálny /  retro trend nájdeme aj v kúpeľniach. Vyšúchané vzory, dizajn ako z 50-tych rokov minulého storočia, rustikálny štýl má svoj charakteristický šmrnc.

Retro prvky najlepšie vyniknú na dlažbe a obklade a bohatšiu ponuku máme aj pri výbere sanity či nábytku. Vhodnou kombináciou s modernými prvkami môže kúpeľňa dosiahnuť elegantnú nadčasovosť a zároveň pôsobiť veľmi trendy.